منطقه حفاظت شده جنگلهای حرا در استان هرمزگان واقع هست. گونهٔ جنگلی حرا (مانگرو) از ویژگی های اکوسیستم سواحل جنوبی ایرانه که به طور پراکنده، از تنگه هرمز به سمت شرق و اقیانوس هند، در سواحل عمان، پدید آمده. این جنگل ها در سواحل خلیج فارس، در اطراف بندر لافت، شمال جزیرهٔ قشم، بندر خمیر و در کانون های متراکم دیده می شن. ابوعلی سینا، دانشمند بزرگ ایرانی، درخت این جنگل ها رو حرا نامیده و این درختان اندازه های ۳ تا ۶ متری با شاخ و برگ سبز روشن دارن. حرا درختیست آب شورزی که هنگام مد آب دریا تا گلوگاه در آب فرو میره. با خاصیت تصفیه ای که در پوست این درخت وجود داره، بخش شیرین آب دریا رو جذب و نمکش رو دفع می کنه. درخت حرا در حقیقت یک تصفیه خانه آب شیرین کن طبیعیه.این جنگل در تنگه خوران، بین جزیره قشم و بخشی از استان هرمزگان قرار داره. جنگل حرا به دلیل مساعد بودن شرایط اکولوژی، زیستگاهی امن برای پرندگان مهاجر از مناطق گرمسیریه. از جمله این پرندگان حواصیل بزرگ، اگرت بزرگ، اگرت ساحلی، حواصیل هندی، کفچه نوک تیز، سلیم خاکستری، گیلانشاه، کاکائی و... هستند.
این جنگل در سواحل شمال غربی جزیره قشم واقع شده است. این درختان زیبا زمان جزر دریا از آب بیرون میآیند و با مد دریا تا نیمه در آب فرو میروند . جزر و مد آب در جنگل حرا تقریبا هر ۶ ساعت یک بار رخ میدهد .جنگلهای حرا بهعنوان منطقه حفاظت شده ملی ثبت شدهاند .فضاي ساكت و آرومي داشت .تعدادي سوپرماركت و آلاچيق و..در محوطه وجود دارد.سعي كنيد قبل از غروب به اين منطقه برويد.بهترین زمان سفر به جنگل حرا اواخر پاییز، زمستان یا اوایل بهار است.
جنگل حرا واقع شده در جزیره قشم یکی از دیدنی های این جزیره می باشد که توصیه میکنم حتما برای یک بار دیدن کنید. برای رفتن به این جاذبه باید زمانی که آب دریا در حالت مد می باشد اقدام کرد که بتوان توسط قایق به گشت و گذار پرداخت. ما جنگل حرا سهیلی رو انتخا کردیم هر ۴ نفر میتوانند سوار یک قایق بشن.
ما با پرداخت مبلغ بیشتر گشت و گذارمون رو طولانی تر و دورتر کردیم و از دلفین ها هم دیدن کردیم.
از عجیب ترین جاذبه های طبیعی دنیا همین جنگل حرا را میتوان نام برد که با مد آب به زیر دریا می رود و با جزر آب از دریا بیرون و این پدیده ی عجیب هر شش ساعت تکرار می شود.
برای رسیدن به این جاذبه ی گردشگری بهترین، امن ترین و به صرفه ترین راه استفاده از تورهای گردشگری است که هم در هتلها و هم در مراکز خرید غرفه هایی وجود دارد برای فروش این تورها.
راهنمای تور شما را تا اسکله ی حرا میرساند و آنجا با تهیه ی بلیطِ قایق میتوانید از این جنگل عجیب دیدن کنید اما یادتان باشد که فقط با قایق در آبراه جزیره می چرخید و نمی توانید پا به خاکش بگذارید.
درختان اینجا در همه فصل سال سرسبز و خزان ناپذیر هستند و با سیستم جالبی که دارند آب شور دریا را از نمک تهی و برای تغذیه آماده میکنند که این از عجایب خلقت است.
هنگام مد دریا درختان تا نیمه در آب غرق میشوند و ماهی های گوناگون سر و کله شان پیدا می شود و الان فرصت مناسبیست برای ماهی گیری پس اگر زمان مد آنجا حضور داشته باشید قایقهای ماهیگیری بومیان را میبینید که مشغول صید هستند.
کمی این سو تر و در ساحل فروشگاه هایی طراحی شده اند برای فروش سوغاتی و خوراکی. سوغاتی از جنس صدف و مرجانهای خلیج تا ابد فارس.
جنگل حرا که در شمال ناحیه مرکزی جزیره قشم و در نزدیکی بندر لافت قرار داره و در داخل آب شور دریا بوجود اومده، شامل محدوده ای به وسعت 200 کیلومتر مربع میشه و از درختانی به ارتفاع 3 تا 6 متر تشکیل شده که آب شور دریا رو از طریق ریشه های خودشون که سر از خاک بیرون آوردن جذب نموده و پس از جدا کردن نمک موجود در اون و شیرین سازی، مورد استفاده قرار میدن.
نام درخت حرا در زبان انگلیسی مانگرو (Mangrove) بوده و نام علمی اون به احترام ابوعلی سینا، حکیم، دانشمند، پزشک و فیلسوف ایرانی Avicenna Marina گذاشته شده و این درخت به دلیل خاصیت شیرین سازی آب دریا برای مصرف خود، یکی از گونه های منحصر به فرد گیاهان به حساب میاد. برای دیدن درختان جنگل حرا باید آب دریا در حالت مد قرار گرفته باشه تا قایق های محلی بتونن گردشگران رو از طریق آب راهه های موجود در میان جنگل حرا به تماشای اونا ببرن. جنگل حرا ضمنا زیستگاه مناسبی برای انواع پرندگان مهاجر مانند حواصیل، مرغ ماهی خوار، کفچه، سلیم و گیلانشاه و همینطور انواع نرم تنان، سخت پوستان و ماهیان محسوب میشه و در مجموع بسیار جالب و دیدنیه.
ضمنا زنبورهای وحشی هم در اواخر تابستان از شهد گل های درختان حرا عسلی تولید میکنن که در کندوهای ساخته شده در تنه درختان حرا نگهداری شده و توسط بومیان محلی برداشت میشه، اما چون مقدار اون کم و برداشت اونهم مشکله، قیمتش بسیار بالاست، ولی در عوض خیلی خاصیت داره. شیشه های حاوی این عسل در دکه ای کنار کلبه پیر حرا به فروش میرسه و قایق ها معمولا کنار اون توقف میکنن تا اگر کسی مایله از این عسل خریداری کنه. پیر حرا هم لقب پیر مردیه که در گذشته در اون کلبه در جنگل حرا به تنهائی زندگی میکرده و به صید ماهی و فروش اون اشتغال داشته، اما سالهاست که فوت کرده.
جنگل های حرا یکی از دیدنی ها است که در لیست عجایب هفتگانه قشم قرار گرفته است. این جنگل که به طلای سبز قشم هم معروف است، زیستگاه درختانی است که در آب ریشه دارند.جنگل های حرا با ۲۲ هزار کیلومتر وسعت، در سواحل خلیج فارس و دریای عمان قرار گرفته اند. این جنگل ها یکی از پدیده های کمیاب طبیعی در دنیا به شمار می آیند و تحت حفاظت قرار دارند. ۲۴۰۰ هکتار از این جنگل ها در سواحل شمالی و غربی ۶۰ کیلومتری جزیره قشم واقع شده اند. درختان این جنگل ها در تمام طول سال سبز هستند و طولشان به ۳ تا ۶ متر می رسد. ویژگی جالب این درختان این است که در طی میلیون ها سال، سازگاری خوبی با آب شور پیدا کرده اند، به طوری که از آب شور تغذیه می کنند و با دفع نمک آن، آب را به طور طبیعی شیرین می کنند.جنگل های حرا به دلیل شرایط مناسب ، زیستگاهی امن برای پرندگان مهاجر از مناطق گرمسیری هستند. پرندگانی مثل حواصیل بزرگ، اگرت بزرگ، اگرت ساحلی، حواصیل هندی، کفچه نوک تیز، سلیم خاکستری، گیلانشاه و کاکائی. همچنین این جنگل ها زیستگاه بسیار خوبی برای ماهیان، نرم تنان و سخت پوستان هستند. سطح آب این جنگل در حالت عادی در حدود ۱ و نیم متر است. اما در زمان مد دریا، درختان این جنگل به زیر آب می روند و هجوم ماهی ها در حالت مد، آن را به محلی مناسب برای ماهیگیری تبدیل می کند. حالت جزر و مد در این جنگل ها هر ۶ ساعت یکبار اتفاق می افتد. جالب آنکه در حالت جزر، به نظر می آید که این درختان در زمینی خشک رشد کرده اند.
حرا نوعی درخت همیشه سبز و گرمسیری است که در مرداب های آب شور زندگی می کند .
در حد فاصل سواحل شمالی غربی جزیره قشم و سواحل بندر خمیر هرمزگان مناطقی مردابی وجود دارد که ارتفاع آب در آن ها کم می باشد و در موقع جزر آب ، خشکی هایی در میان آب دریا بیرون می آیند .
این منطقه وسیع مردابی ، پوشیده از انبوهی از درخت های حرا است که موجب پیدایش جنگل های وسیع دریایی در این ناحیه شده است .
مواقع اوج جزر یا مد آب هر 6 ساعت یک بار بوقوع می پیوندد . در موقع جزر کامل آب دریا ، درختان حرا را می بینید که کاملا در خشکی و بیرون از آب بیرون هستند ولی به مرور که مد شروع شده و آب دریا بالا می آید این درختان نیز به زیر آب می روند و در موقع مد کامل شبیه درختانی سرگردان و شناور در آب می شوند .
جنگل های وسیع حرا در منطقه قشم و سواحل هرمزگان از مهمترین اکوسیستم های طبیعی در ناحیه جنوب غربی آسیا هستند و به عنوان ذخیره گاه زیست کرده در یونسکو ثبت شده اند .
این جنگل ها در پاییز و زمستان ، پناهگاه تعداد بی شماری پرندگان مهاجر مانند انواع حواصیل ها هستند .
برای دیدار از این جنگل های دریایی و گشت و گذار در بین آن ها می توانید از دو اسکله سهیلی و طبل در جزیره قشم استتفاده کنید . با نگاهی به نقشه قشم می توانید به راحتی روستاهای سهیلی و طبل و اسکله های مجاور آن ها را بیابید . این اسکله ها تقریبا در 60 کیلومتری غرب شهر قشم می باشند .
یکی از بهترین و اسرارآمیزترین دیدنی های طبیعی قشم جنگل حرا در 52کیلومتری قشم است.که در میان عجایب هفتگانه قشم جای دارد..
برای دیدن این جاذبه طبیعی زیبا باید قایق کرایه کنید..ریشه درختهای این جنگل با عملکرد عجیبشان آب شور را به آب شیرین تبدیل میکنن.مثل فیلتر تصفیه آب عمل میکنن.جزر و مد آب جنگل حرا هر 6ساعت یک بار اتفاق می افته..اگه مثل ما خوش شانس باشید و غروب رو تو قایق باشید بهترین منظره ها رو خواهید دید که تو ذهن و خاطرتون ثبت میشه..
هزینه قایق برای 5نفرمون که تایم آخر هم بود 80هزار شد..
جنگل های حرا واقع در جزیره قشم است که درواقع به طلای سبز معروف است.درختان آنجا با آب شور تغذیه میشوند و با دفع نمک آن،آب را به طور طبیعی شیرین میکنند.جنگ های حرا در هنگام مد به زیر آب میروند و باعث هجوم ماهی ها میشود که فرصت مناسبی برای ماهی گیریه.بهترین زمان برای سفر به اینجا فصل زمستان و پاییز است.اگر در فصل زمستان به اینجا برین میتونین شاهد پرندگان مهاجر هم باشید .درجنگل های حرا درحالت جزر و مد از قایق سواری نهایت لذت رو ببرید
جنگل حرا یکی از دیدنیهای خاص و منحصر به فرد جزیره قشم هست و جز عجایب هفتگانه محسوب میشه در حالت عادی عمق آب تو این منطقه یک متر ونیم هست ولی بعضی وقتها بخاطر جزر و مد و بارندگی عمق آب تو این منطقه بیشتر میشه و محلیها برای ماهی گیری به این منطقه میان . درختان جنگل حرا ریشه شون داخل آب هست این خاصیت رو دارند که آب شور رو به آب شیرین تبدیل کنند و در هنگام جزآب میتونید بین درختهای جنگل تردد کنید ولی یکی از جذابیتهای سفر به قشم رفتین به این جنگل و قایق سواری بین درختهای این جنگل هست که واقعا تجربه بینظیری برای هر توریستی محسوب میشه. برای رفتن به جنگل حرا و قایق سواری تواین منطقه باید خودتون رو به اسکله حرا که تو جاده بندر لافت قرار داره برسونید و اونجا بلیط تهیه کنید تا بتونید از قایق سواری تو این جنگل آبی لذت ببرید. اصولا هم تایم قایق سواری نیم ساعت هست.در ضمن بعد از قایق سواری توقسمت غرفه هایی که اطراف اسکله هست قدم بزنید و از خرید صنایع دستی لذت ببرید و یا اگه گرسنه باشید اونجا سوپر هست میتونید خوراکی و یا چای و نسکافه بگیرید و هم از چشم انداز لذت ببرید و هم دیدن اون بازار سنتی و همچنین پرواز پرندگان و حرکت قایقهای که دارند حرکت میکنند لذت ببرید. در ضمن اگه آب بالا باشه میتونید برای عکس گرفتن در حین قایق سواری روی درختها با دقت ژست بگیرید و عکسهای خوبی بندازید. #جنگل_حرا#قشم
برخلاف جنگل های دیگه که همیشه تو خشکی هستن این جنگل ها که در مساحت بسایر زیادی دور قشم قرار دارن ریشه هاشون داخل آب هست.
در طول جزر و مد به زیر اب میرن و بیرون میان ، ریشه هاشون توانایی این رو داره که نمک زدایی کنه و خودش آب شور دریا رو تصفیه میکنه.
بعد از وارد شدن از طریق بندر لافت مقصد ما جنگل های حرا سهیلی بود ، بلیط ورودی رو که خواستیم بگیرین گفتن باید دربست باشه!! ماهم با یک خانواده 4 نفری دیگه حرف زدیم و 8 نفرمون تکمیل شد و نفری 28 هزار تومن هزینه قایق سواری برای دیدن درخت ها از نزدیک بود.
ناخدای ما پسر جوون و پر انرژی بود ، قسمت های مختلف رو برای متا معرفی کرد و ماهم به عکاسی پرداختیم ، یه قسمتی جزیره تپه مانندی درست شده بود که بهش جزیره صدفی میگفتن ، ما رو اینجا پیاده کردن تا عکس بگیریم ، بعد از توضیح وقتی دقت کردیم دیدیم این تپه جزیره مانند کلا از صدف تشکیل شده بود و برای همین بهش جزیره صدفی میگفتن . در مسیر برگشت به اسکله قایق ها ناخدا گازشو و گرفت و با انواع حرکات مارپیچی سطح آدرنالین ما رو 10 برابر کرد و عالی بود .
جنگل حرا یکی از عجایب هفتگانه قشم به حساب میاد و جایگاه زیباترین و خاص ترین پدیدهای طبیعت است و به طلای سبز مشهوره و زیستگاه درختانی است که در آب ریشه دوانده اند.
وسعت جنگل های حرا به ۲۲ هزار کیلومتر رسیده و در سواحل خلیج فارس و عمان واقع است .
جذابیت این جاذبه اینه که همواره در حال جزر و مد بوده و زمان مد درختان به زیر آب میرن و در زمان جزر این درختها انگار در زمین خشک رشد کرده اند ،که این حالت خیلی برای من جالب بود زمانی که ما رفتیم مد بود و آب بالا اومده و قایقای برای گردش و دیدن این جنگل ها در اختیار افراد قرار میگرفتن و لیدرهای محلی و بومی که توضیحاتی جالب در مورد اونها میدادن موقع گشت ما زمان غروب بود که تصویر خیلی زیبا از غروب جنگل های حرا رو هم دیدیم .
در این جنگل درختان بسیار زیبایی وجود دارد که از ویژگی منحصر به فرد این درختان این است که در طی میلیونها سال با آب شور سازگاری خوبی پیدا کرده اند و نیز پوست درخت حرا خاصیت این را دارد که بخش شور آب دریا را جذب نموده و نمک آن را دفع کند که به آب شیرین کن های طبیعی نیز معروف شده اند. این درختان در طول سال همیشه سبز بوده و طول آنها به ۳ تا ۶ متر می رسد. سطح آب این جنگل همواره در حال جزر و مد بوده و در زمان مد درختان این جنگل به زیر آب می روند و در حالت جزر این چنین تصور می کنید که این درختان در زمینی خشک رشد کرده اند. همچنین سطح آب این جنگل درحالت معمولی در حدود ۱و نیم متر بوده و در زمان مد آب دریا ماهی ها به این مکان هجوم میاورند که جای مناسبی برای ماهیگیری میشود ، جنگل های حرا به دلیل داشتن شرایط مناسب ، محل زندگی امن برای پرندگان مهاجر گرمسیری مثل اگرت بزرگ، اگرت ساحلی، حواصیل بزرگ، کفچه نوک تیز و زیستگاه خوبی برای ماهیان و سخت پوستان و نرم تنان هم هست ، به خاطر همین مکان مناسبی برای نظارت پرندگان است ، و بهترین زمان برای سفر به جنگل های حرا اواسط پاییز تا اردیبهشت است چون در این زمان بهترین شرایط آب و هوایی را دارد ، برای اقامت در اطراف این جنگل های زیبا و لذت بردن از طبیعت بی نظیرش می توانید کمپی در نزدیکی آنها احداث کرده و از دیدن مناظر اطرافتان لذت ببرید همچنین میتوانید از اقامت گاه های بوم گردی آن منطقه نیز استفاده کنید. تنها راه رفتن به داخل جنگل های حرا راه آبی بوده و امکان دسترسی از راه خشکی به این جنگل ها وجود ندارد. همچنین این نکته را باید مد نظر داشت که برای بازدید از این جنگل زیبا و منحصیر به فرد باید همراه با ناخدایان با تجربه راهی شده تنها آنها هستند که آبراهه های کوچک و گوناگون جنگل را می شناسند.
تقریبا در تمام نوار ساحلی جنوبی ایران می توان جنگل های حرا را دید که گیاهان آن شناور در آب و مقاوم به شوری هستند. جنگل های حرا جزیره قشم در شمال غربی جزیره و کمی پائین تر از بندر لافت واقع شده است. برای سفر به درون جنگل های حرا چند راه وجود دارد بطوری که از طریق روستاهای سهیلی و طبل هم میتوان به آن رسید و البته اسکله اصلی که امکان قایق سواری دارد در جاده بندر لافت قرار دارد. در اسکله باید بلیت قایق بخرید و سپس سوار قایق شده تا یک گشت حدود نیم ساعته را در داخل جنگل داشته باشید. کرایه قایق در زمان سفر من حدود ۶۰ هزار تومان بود. درختان این جنگل مقاوم به شوری آب هستند و در زمان جزر، سر از آب در می آورند و در زمان مد نیز تا نیمه تنهشان در آب فرو می روند. در واقع رنگ درختان که نیمه بالایی و پایینی شان کمی متفاوت است نشان می دهد که اثر جزر و مد تا کجاست. بنابراین ساعت گشت ها نیز با ساعت جزر و مد آب تنظیم می شود. به جز درختان حرا، پرندگانی مثل حواصیل را نیز می توانید در اینجا ببینید که به صورت دسته جمعی پرواز می کنند یا فرود می آیند. بهرحال تماشای جنگلی که ریشه درختانش در خاک نیست و در آب شناور، جالب است!
جنگل حرا جنگلهای شگفت انگیزی هستند که ریشه در اب دارند. دسترسی به این جنگلها از چند نقطه ممکن است. ما از سمت بندر لافت به اسکله رفتیم. متاسفانه ما در زمان جزر آب انجا بودیم و ریشه درختان از اب بیرون بود. زیبایی این جنگل وقتی بیشتر است که ریشه درختان در اب باشد پس حتما به هنگام مد به این محل مراجعه کنید. قایق سواری هم بسیار لذت بخش و قایقرانها نیز بسیار خونگرم و مهمان نواز بودند. در میانه راه ما از قایق پیاده شدیم و در کنار کلبه یک ناخدای قدیمی گشت زنی کردیم که گویا سالها در اعتراض به عدم حمایت از ماهیگیران زندگی شهری را رها کرده و در این کلبه به تنهایی زندگی ش را گذرانده است و در سالهای اخیر فوت شده است. در این محل انواع محصولات محلی مانند عسل و ... به فروش میرسد.
قایق سواری در حرا را حتما تجربه کنید.
همیشه تصورمون از جنگل حضور کلی درخت و گیاهان مختلف بر روی زمینه، منم طبق همین دیدگاه اولین باری که داشتم می رفتم قشم همین فکر با خودم کردم اما وقتی رسیدیم به این منطقه و ناخدا به ما گفت با قایق موتوری باید بریم این جنگل ببینیم تعجب کردم!! عبور با قایق از میان درختان سر برآورده از آب خیلی جالب بود و خوش گذشت مخصوصا پیچ های هیجانی که ناخدا به قایق می داد تا ما رو به جیغ زدن و هیجان زده شدن واداره?? در بین جنگل خونه ای چوبی هم بود که خیلی زیبا بود و ما از اون هم کلی عکس گرفتیم.... بعدها برابم سوال شد که چرا اسم این مکان حرا شده، با سرچی که در نت کردم اگه درست گفته باشند به این دلیل بوده که حرا، گیاهی از تیره شاه پسند هستش. دانه اون روی درخت مادر میروید و نهال تولید میکند. سپس از درخت جدا میشود و داخل مرداب میافتد و بواسطه رشد این درخت در آبهای شور و تکثیر و سازش اون در این آب از این گیاه، یک گیاه استثنایی ساخته. فقط توصیه میکنم در ساعات خنکی روز به این مکان برید تا آفتاب زده نشین ?
جنگل های حرا جاذبه زیبایی در جنوب کشور و همینطور جزیره قشم هستند که با جزر و مد زیر آب رفته و یا از آب بیرون می آیند. در قشم از سه منطقه امکان رفتن به این جنگل ها امکان پذیر است. در این اسکله ها قایق ها به همراه قایقران که بعنوان راهنمای محلی در کنار شماست منتظر مسافرین هستند. در بهمن ماه۹۷ قیمت یک گشت در جنگل ها از ۷۰ هزار تومن شروع میشد(بسته به زمان و نفرات). در کنار این اسکله ها غرفه های فروش سوغاتی و خوراکی های محلی، حنا و ... وجود دارند.
جنگل های حرا در واقع زیستگاه درختانی هست که در آب شور ریشه دارن. ریشه های این درختان حکم آب شیرین کن برای درخت را ایفا میکنن. برای بازدید از جنگل های حرا حتما زمانی را انتخاب کنید که دریا در مد کامل باشه و آب در بالاترین سطح خودش قرار بگیره. در اینصورت ریشه درختان داخل آب قرار میگیرن و شما میتونید شاهد درختانی باشید که فقط برگهاشون از آب بیرونه. ما متاسفانه به علت بی دقتی راهنمامون تو بدترین زمان رسیدیم و آب پایین بود و چون جزیره های کوچیک و ریشه های درختارو میدیم خیلی هیجان انگیز نبود. قایقران ما هم پیرمرد عربی بودن که گاهی به زبان عربی توضیحاتی میدادن که ما متوجه نمیشدیم و به علت پایین بودن آب نتونستن نزدیک درخت ها برن یا مارو تو ساحل پیاده کنه. چون نگران این بودن که قایق تو گل گیر کنه که حق داشتن. بازدید از این جنگل ها برای من جالب بود و امیدوارم فرصتی پیش بیاد تا بار دوم در زمان و شرایط بهتری از این مکان بازدید کنم. هزینه اجاره قایق 70 تومن بود که ما با خانواده دیگه ای سوار شدیم و هر خانواده 35 تومن پرداخت کرد. با توجه به محیط آرام و آرامشی که در محیط وجود داره توصیه من این هست که قایقو به صورت تنها اجاره کنید تا هم زمان گردش دست خودتون باشه و هم همسفرا آرامشتونو به هم نریزن.
#جنگل_حرا یا #منطقه_حفاظت_شده_حرا با 200 کیلومتر مربع وسعت در تنگه خوران بین جزیره قشم و بندر خمیر قرار گرفته است.
برای رفتن به این جنگل یکی از راه ها اسکله طبل میباشد که قایق هایی را در آنجا مشاهده میکنید برای بردن و گرداندن مسافران به این جنگل زیبا و بینظیر و با دریافت مبلغ 15000 تومان نفری شما را تقریبا یک ساعت در جنگل میچرخانند و کمی هم توضیح راجع به این مکان ارائه میکنند.
#جنگلهای_حرا به طلای سبز قشم شهرت یافته و محل زیست درختانی است که ریشه در آب دارند و با آب شور خلیج سازگاری پیدا کرده و پوست #درخت_حرا خاصیت این را دارد که بخش شور آب را جذب نموده و نمکش را دفع میکند و به آب شیرین کن طبیعی معروف شده است.این درختان که طول آنها به 3 تا 6 متر میرسد در کل سال سبز میباشند و در زمانی که در آب دریا پدیده ی مد رخ میدهد این درختان تا گلوگاه به زیر آب میروند و زمانی هم که پدیده ی جزر رخ میدهد به گونه ای است که انگار درختان در زمینی خشک روئیده اند.
#جنگلهای_حرا به دلیل دارا بودن شرایط مناسب محل امنی برای زندگی پرندگان مهاجر گرمسیری و همچنین زیستگاه خوبی برای ماهیان و سخت پوستان و نرم تنان میباشد.
تنها راه رفتن به میان #جنگلهای_حرا راه آبی بوده و امکان دسترسی از راه خشکی وجود ندارد. و همینطور هم بهترین زمان بازدید از جنگل از اواسط پائیز تا اردیبهشت ماه میباشد.
جنگلهای حرا، از عجایب هفتگانه قشم میباشد. قدمت این جنگل ها به دو هزار سال میرسد.این جنگلها به نام طلای سبز قشم نیز معروف است و زیستگاه درختانی است که در آب ریشه دارند.این جنگلها یکی از پدیده ها ی کمیاب طبیعی در دنیا به شمار میروند. این جنگلها در 60کیلومتری شهر قشم قرار دارد و با آب شور تغذیه میکنند و با دفع نمک آن، آب را بطور طبیعی شیرین میکنند.
گونه حرا که نام علمی آن به حکیم و فیلسوف ایرانی ابو علی سینا (Avicennia Marina ) نسبت داده می شود ، درختانی در اندازه های 3 تا 6 متر با شاخ و برگهای سبز و روشن که در آبهای شور زندگی میکند. حرا، گیاهی از تیره شاه پسند است، دانه آن روی درخت مادر میروید و نهال تولید میکند، سپس از درخت جدا میشود و داخل مرداب میافتد، جنگل حرا هرمز بر دریا و آب شور قرار دارد و این سازش با آب شور و شرایط نامناسب، از آن یک گیاه استثنایی ساختهاست.
این درخت (گیاه) که هنگام مَد آب دریا تا گلوگاه در آب فرو می رود. با خاصیت تصفیه ای که در پوست این درخت وجود دارد، بخش شیرین آب دریا را جذب و نمک آن را دفع می کند، درخت حرا در حقیقت یک کارخانه آب شیرین کن طبیعی و خدادادی است.
نکته جالب اینه که پشت برگهای درخت شوره های نمک وجود دارد و برگ شیرینه طوری که برای تغذیه دام استفاده میشود.هنگام گشت و گذار ما یک حواصیل خاکستری هم دیدیم و اما علاوه بر حواصیل حیواناتی همچون لک لک، مرغ دریایی، مرغابی، خرچنگ،، مار دریایی، و انواع قورباغه هم زندگی میکنند.
حرا به جز مصارف دامی، مصارف دارویی و صنعتی هم داره.
ما برای دیدن جنگلهای حرا به روستای سهیلی رفتیم.
در قشم روستاهای طبل،سهیلی یا چاهو شرقی برای دیدن حرا مناسبند.
هزینه یک قایق ۶نفره برای ۲۰دقیقه قایق سواری میان جنگلهای حرا ۷۰هزارتونان است.