جان ساری ره بلاره

4
از 33 رای
آگهی الفبای سفر - جایگاه K - دسکتاپ
ساری شهر شادی و پایتخت بهار نارنج + تصاویر

kandid.jpg

شاد باش ای شهر ساری کز فروغ علم و دانش                          بینمت چشم و چراغ کشور مازندرانی

(ملک الشعرا بهار)

 

ساری دومین شهر پرجمعیت در شمال کشور است. به مردم اهل ساری، سارَوی گفته می‌شود. قدمت سکونت انسان در ساری به شش هزار سال میرسد. شهرستان ساری از شمال به دریای مازندران به فاصله ۲۷ کیلومتر ، از شرق به شهرستان نکاء حدود ۲۵ کیلومتر از جنوب به استان سمنان و از غرب به قائم شهر به فاصله ۱۰ کیلومترمحدود است. از جاده فیروزکوه ۲۶۵ کیلومتر و توسط جاده هراز ۲۵۰ کیلومتر و به وسیله راه آهن شمال ۳۵۴ کیلومتر با تهران فاصله دارد. ساری شهر شادی و پایتخت بهار نارنج است.باهم تنها بخشی از زیبایی های این شهر را تماشا میکنیم.

  • عمارت کلبادی

این مکان زیبا و قدیمی در مرکز شهر ساری و در نزدیکی میدان اصلی واقع شده‌است و در حال حاضر به عنوان اداره میراث فرهنگی مورد بهره‌برداری قرار گرفته و پیشینه آن به حدود ۱۲۰ سال پیش بازمی‌گردد. ویژگیهای اجزای معماری آن همچون اتاق‌ها، حجره‌ها، شاه نشین، گرمابه، اصطبل، حیاط و هنر به‌کاررفته بر روی پنجره‌ها و ارسی‌ها و آراستن آنها با شیشه رنگی در نوع خود بی‌نظیر است.هر روزی که مایل باشید (در ساعات اداری ) حتی جمعه ها میتوانید از مکان بازدید کنید .حمام وزیری در کنار آن قرار دارد و از داخل حیاط عمارت کلبادی میتوانید بسمت حمام وزیری بروید(هزینه ورودی ندارد). داخل ساختمان اشیای قدیمی برای بازدید وجود دارد عکسبرداری داخل ساختمان ممنوع است.

 

 هزینه ورودی برای عمارت کلبادی :  نفری 2500 تومان.

آدرس:  از میدان امام خمینی وارد خیابان آزادی شوید و بعد از 800 متر وارد خیابان فردوسی شوید، بعد از 600 متر وارد خیابان جمهوری شوید، بعد از 600 متر به میدان انقلاب می‌رسید، وارد خیابان انقلاب شوید، بعد از 150 متر به سمت چپ بپیچید و وارد خیابان انبار نو شوید، بعد از حدود 150 متر خانه‌ی تاریخی کلبادی در سمت چپ شما قرار دارد.

 

(حمام وزیری)

 

  • عمارت فاضلی

عمارت فاضلی ساری یکی از جاذبه‌های گردشگری ایران به حساب می‌آید. این عمارت زیبا در محله آب انبار نو ساری واقع شده‌است و دارای دو عمارت مسکونی متعلق به دوره قاجار و پهلوی است. طبق اطلاعات منتشر شده توسط شرکت عمران و مسکن سازان مازندران، در حال حاضر خانه فاضلی‌ها دارای کاربری خاصی نیست و بازدید برای عموم آزاد است. هدف اصلی از بازسازی خانه فاضلی‌ها مرمت ساختمان‌های قدیمی اطراف این عمارت و رسیدن به یک مجموعه تاریخی با کاربری فرهنگی شاخص در شهر ساری است. داخل ساختمان خالی است و مثل عمارت کلبادی موزه ندارد. ساعات بازدید درطول هفته در وقت اداری تا ساعت 2 بعداز ظهر است.

هزینه ورودی : رایگان

آدرس : ساری-خیابان انقلاب –کوچه آب انبارنو- بعد از عمارت کلبادی با کمی پیاده روی به این خانه میرسید.

دسترسی از خیابان قارن : خیابان قارن کوچه جنب حسینه حاجی اباد محله اب انبارنو بعد از ساختمان ساری شناسی  جنب عمارت رمدانی

دسترسی از خیابان 18 دی : خیابان 18 دی - روبروی خیابان خیام- داخل خیابان پنجم- بعد از پیچ دوم  سمت راست داخل کوچه اول(حدود 200 متر داخل کوچه)

  • خانه سردار جلیل ساروی

خانه سردار جلیل مربوط به دوره قاجار و متعلق به لطفعلی خان سردار جلیل (سالار مکرم) از امرای با نفوذ ارتش وقت بود. این بنا در مرکز شهر ساری خیابان نادر (جمهوری) و در کوچه سردار واقع است. بی‌توجهی کامل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مازندران منجر به آسیب‌های زیادی به این بنای مهم عصر قاجار مازندران شده‌است.

آدرس: خیابان جمهوری (نادر)، کوچه سردار

                                                (photo : Google Search)                                          

  • مجموعه تاریخی فرح‌آباد

مجموعه تاریخی فرح‌آباد در ۲۵ کیلومتری شمال شهر ساری و در ورودی فرح‌آباد و در ۲کیلومتری ساحل دریای مازندران در محدوده فعلی روستای فرح آباد قرار دارد. این مجموعه شامل مسجد، پل، دیوارهای بر جای مانده از یک کاخ سلطنتی است که به دستور شاه‌عباس‌صفوی ساخته شده و تفرج‌گاه ساحلی صفوی بوده‌است. مسجد با ایوانهای بلند، شبستانها. حجره هاو مناره‌ها از مهم‌ترین بناهای تاریخی استان مازندران به‌شمار می‌رود. شاه عباس به دلیل اینکه از طرف مادر بهشهری بود علاقه فراوانی به آبادانی مازندران داشت و از این رو بناهای زیادی در مازندران احداث نمود. فرح آباد در آن زمان روستای کوچکی بود به نام طاهان که در دوره صفویه به بندری پر رونق تبدیل و به فرح آباد تغییر نام و به دارالسرور و دارالسلطنه شهرت یافت.

هزینه ورودی :2500 تومان

آدرس:طول بیشتر این مسیر به صورت بزرگراه می باشد و دسترسی به فرح آباد و دریا بسیار آسان است، کیلومتر 28 جاده ساری- فرح آباد، دو کیلومتر مانده به دریا، مجموعه تاریخی فرح آباد

 

                                                (photo : Google Search)                                          

  • برج سلطان زین‌العابدین

برج سلطان زین‌العابدین با گنبد مخروطی هشت‌ترک از لحاظ نوع معماری و تزئینات کاشی کاری و درب و صندوق چوبی نفیس، جز مهم‌ترین بناهای تاریخی ساری به‌شمار می‌رود. کتیبه‌ها و کاشی کاری‌های آن زیباست. در مرکز شهر ساری قرار دارد و برج آجری آن به خاطر دارا بودن صندوق و درب چوبی نفیس دارای اهمیت است. بلندای بنا ۲۰ متر و تاریخ ساخت آن سال ۸۴۹ هجری قمری می‌باشد. امامزاده یحیی از فرزندان موسی کاظم است. این امام زاده در نزدیکی بازار روز قرار دارد و ترجیحا اگر با خودروی شخصی هستید آن را در پارکینگ پارک کرده و  با تاکسی از میدان امام  یا پیاده از میدان ساعت یا از دروازه بابل به خیابان جمهوری بروید.

 

آدرس: ساری، میدان ساعت، خیابان جمهوری، امام زاده یحیی

(photo : Google Search)              

                            

  • پارک جنگلی شهید زارع

پارک جنگلی شهید زارع به علت مجاورت با تپه‌های جنگلی کم ارتفاع در دامنه البرز، بسیار زیبا و چشمگیر است. برای استفاده گردشگران نیز دارای امکاناتی برای ماندن کوتاه مدت می‌باشد.  مساحت پارك 70 هكتار بوده و داراي تيپ درختي بلوط ـ انجيلي مي باشد كه در سال 1344 جهت جلوگيري از انهدام جنگل و بازسازي و احياء آن با گونه هاي كاج تهران و زربين جنگلكاری شده است. امکانات موجود در این پارک برای استفاده گردش گران شامل جاده دسترسی آسفالته، سرویس بهداشتی، نمازخانه مردانه و زنانه، فروشگاه موادغذایی، قهوه خانه سنتی ، کباب خانه، ساندویچی، چاه آب آشامیدنی، زمین والیبال، پارکینگ اتومبیل، پیست اسکی، آلاچیق به تعداد قابل توجه، اجاق برای طبخ غذا و کباب، سطلح زباله و ... است.

هزینه وروی : به ازای هر خودروی سواری 5000 تومان

آدرس: ۳ کیلومتری شرق شهر ساری و در جانب جاده ساری به بهشهر قرار دارد

 

  • پارک ملل

پارک ملل نام پارکی در حاشیه رود تجن است. این پارک بزرگ‌ترین مجموعه تفریحی- توریستی شمال کشور - می‌باشد. فضای این مجموعه تفریحی از دریاچه و فضای سبز تشکیل شده‌است. پارک ملل ساری در زمینی به مساحت ۳۵ هکتار و به طول ۲ کیلومتر در حاشیه غربی رودخانه تجن واقع شده‌است. این پروژه در تاریخ ۹۳/۶/۲۰ آغاز و پس از ۱۰۰ روز به بهره‌برداری رسید.این پارک زیباترین و بزرگترین مجموعه تفریحی شمال کشور نیز لقب گرفته‌است.این مجموعه به دلیل وجود پرچم تمام کشورهای جهان، پارک ملل نام گرفته‌است. امکان اسکان و چادر زدن برای مسافران وجود ندارد.محل بسیار خوبی برای پیاده روی است .

هزینه ورودی: رایگان

 

 

  • پارک قائم

این پارک در امتداد رودخانه تجن و در موازات پارک ملل واقع شده‌است. مساحت پارک حدود ۷۸۰۰۰ متر مربع و از سمت شمال به جنوب امتداد دارد.این پارک دارای امکانات ویژه جهت اسکان مسافران می‌باشد. در اردیبهشت ماه در این پارک جشن بهار نارنج برگزار میشود. در طول برگزاری این جشن شما میتوانید انواع غذاهای محلی و نان های محلی داغ تازه از تنور دراورده رو خریداری کرده و نوش جان کنید. همراه با شنیدن آواز های محلی و اجرای زنده موسیقی عطر بهار نارنج در این فضا شما را مست خواهد کرد.

 

  • بازار نرگسیه و رجایی

بازار نرگسیه در مجاورت کاخ قدیمی آقا محمد خان قاجار قرار دارد، و از طرف کوچه مسجد جامع خیابان انقلاب، کوچه نواب نادر و کوچه پشت استانداری ورودی دارد. این بازار مجموعه ملزومات بافندگی نظیر نخ کاموا و پوشاک و بزازی و طلافروشی (پنجشنبه ها تمامی طلافروشی ها در این بازار بسته میباشند) و کفش و قسمتی از تره بار در آن وجود دارد. بازار نرگسیه قدیمی‌ترین و پر رفت آمدترین بازار در استان مازندران می‌باشد که قسمتی از آن را مسجد جامع ساری در بر می‌گیرد. در اسفند ماه و روزهای قبل از شروع سال نو بازار نرگسیه دیدنیست.

 

  • برج ساعت

برج ساعت ساری در میدانی به همین نام جای گرفته و تشکیل فضای شهری مهمی داده است که ترکیبی از برج و میدان است. این فضا، امروزه کانونِ همگراییِ خیابان‌های «جمهوری اسلامی، انقلاب، ۱۸ دی و شهید مدرس» است که در میان اهالی شهر به -پاساعت- خوانده می‌شود. بنای اصلی برج ساعت، در سال ۱۳۰۹ شمسی و در دوران حکومت پهلوی اول ساخته شده و نقل است که توسط مهندسان و هنرمندان آلمانی، طراحی و اجرا شده بود. اما به دلایلی در سال ۱۳۴۴ شمسی تخریب گشت و در سال ۱۳۵۵ شمسی، تصمیم به ساخت همان برج بر اساس نقشه‌های قبلی گرفته شد. بنای فعلی، یادگار آن دوران است که تا به امروز باقی ماند. در گذشته، ۲ ساعت در برج وجود داشت که از روسیه وارد شده بود؛ اما به دلیل تخریبِ برجِ اولیه، ساعت‌ها نیز از بین رفتند. امروزه، ۴ ساعت در ۴ طرف برج دیده می‌شود. ساعت های آن مجهز به صدای زنگ ناقوس است که در هنگام تغییر ساعات به شمار رقم ساعت آن لحظه به صدا در می‌آید . محمد علی حیدری سازنده این برج است.

با وجود بناها و آثار تاریخی و قدیمی دیگر، این برج نماد شهر ساری است.

 

 

  • باداب سورت

باداب سورت چشمهٔ پلکانی تراورتنی بی‌نظیر در ایران و کم‌نظیر در جهان است که واقع در روستای ارست بخش چهاردانگه‌ی شهرستان ساری می‌باشد. این چشمه توسط سازمان میراث فرهنگی در سال ۱۳۸۷ پس از کوه دماوند به عنوان دومین میراث طبیعی ایران در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد. ثبت جهانی این باداب نیز پس از پاموک‌کاله ترکیه، به عنوان دومین چشمهٔ آب شور جهان بوده است.

                                                (photo : Google Search)                                          

آدرس :

برای رسیدن به روستای اروست از تهران می‌توانید به ترتیب زیر از جاده‌های استان سمنان یا مازندران استفاده کنید.

مسیر ۱: تهران - سمنان - مهدیشهر - شهمیرزاد - فولادمحله - سه راه تلمادره - روستای اروست - باداب سورت

مسیر ۲: تهران - ساری - کیاسر - سه راه تلمادره - روستای اروست - باداب سورت

از ساری تا روستای اروست جاده کاملا آسفالت است و از این روستا تا چشمه‌های شگفت انگیز باداب سورت که در یک کیلومتری شرق این روستا واقع شده، جاده خاکی است.

در هر دو مسیر پس از اینکه به تلمادره رسیدید یک پمپ بنزین و پس از آن که پاسگاه پلیس قرار دارد. جاده رو به روی این پاسگاه به سمت اروست می رود. در این مسیر از روستاهای پشرت، کوات و قلعه سر می‌گذرید و در نهایت به یک سه راهی می‌رسید (سه راهی اروست - مالخواست - باداب سورت).بعد از رسیدن به این سه راهی مسیر سمت چپ (مسیر آسفالته) پس از دو کیلومتر به روستای زیبای اروست می‌رسد. مسیر آسفالته سمت راست نیز به روستای مالخواست می‌رود اما مسیر مستقیم که خاکی است و البته در حریم روستای اروست واقع شده است، به سمت چشمه‌ها می‌رود.

 

 

  • سد شهید رجایی (سلیمان تنگه)

سد شهید رجایی که از آن با عنوان سد سلیمان تنگه نیز یاد می‌شود مکانی زیبا برای بازدید می باشد.امکانات قایقرانی در این سد برای گردشگران مهیا بوده و مجموعه مناسبی برای اقامت و گردش را فراهم آورده است. با توجه به عظمت سد، زیبایی دریاچه و فضای دلپذیر اطراف آن در حال حاضر، این سد یکی از زیباترین چشم اندازهای مازندران محسوب می شود.

آدرس:

جهت دسترسی به این منطقه پس از طی مسافت 23 کیلومتر در خروجی جنوبی شهر ساری (به سمت سمنان) به روستای تاکام میرسید که از دوراهی تاکام راه سمت راست را 25 کیلومتر ادامه میدهید تا به سد برسید.

(photo : google search)

 

  • خیابان قارن

ساری زمانی تحت فرمانروایی اسپهبد قارن (کارن) بود و به دلیل افتخارات بزرگی که او برای طبرستان آورد پس از گذشت چندین قرن هنوز از خاطره‌ها بیرون نرفته و یکی از خیابان‌های ساری به پاس زحمات بزرگ او بدین نام است.

خیابان قارن ، یکی‌ از اصلی‌ترین خیابان‌های ها درمرکز شهر ساری است. دو جداره این خیابان قدیمی‌ را بازار و ساختمانهای تجاری احاطه کرده است.مرکز خرید الهیه نیز در این خیابان قرار دارد. این خیابان  با طول تقریبا ۸۰۰ متر، به صورت خطی‌ از شرق به غرب کشیده شده است.نما‌های یکسان و یک شکل این خیابان که سالها شکل خود را حفظ کرده است از ویژگی‌های جالب وبارز این خیابان می باشد. این خیابان تنها خیابان ساری ست که چنین وحدانیت معماری در آن‌ دیده میشود. اگر قصد خرید پوشاک و کیف و کفش دارید حتما به این خیابان سری بزنید.

 

(photo : google search)

 

  • ساحل دریای ساری

ساحل خزر آباد که در کنار دریا و 35 کیلومتری شمال شهر ساری قرار گرفته است. علاوه بر این ساحل پلاژ هایی هم برای سازمان های مختلف (پلاژ فرهنگیان و ناجا و وزارت کشور و غیره...) جهت اقامت وجود دارد.

امكانات و تاسيسات موجود:
- جاده دسترسي آسفالته
- سرويس بهداشتي به تعداد مورد نياز
- اسکله
- فروشگاه مواد غذايي
- محدوده طرح جهت شنا 
- قهوه خانه سنتي
- كباب خانه
- ساندويچي
- چاه آب آشاميدني
- دوش
- محوطه بازي كودكان و شهر بازي
- پاركينگ اتومبيل
- سطل زباله و ...

 

آدرس:

استان مازندران - ساری - اتوبان ساری دریا (فرح آباد) - 28 کیلومتری  جاده فرح اباد

 

 

  • سالار دره

مجموعه‌ی هتل چهار ستاره سالاردره در 12 کیلومتری جنوب ساری و در جاده‌ی ساری به سمنان در نزدیکی رودخانه سالاردره قرار دارد. این هتل که در جنگل های زیبای شمال واقع شده، در فضایی به مساحت 5600 متر مربع به اضافه 2 هکتار فضای سبز بسیار زیبا احداث شده است. این مکان با مجموعه‌ی چشم انداز طبیعی بسیار زیبا، جالب و امکانات مجهز می تواند مکان بسیار مناسب و آرامی جهت گذراندن اوقات خوش برای شما باشد. میتوانید از استخر یا کافی شاپ و رستوران هتل استفاده کنید و در فضای سبز پشت هتل قدم بزنید.پیشنهاد میکنم در بهار حتما از این هتل دیدن کنید.

آدرس هتل: استان مازندران ، مازندران، ساری، کیلومتر 12 جاده ساری به سمنان ، روبروی شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران

 

 توضیحات اضافه :

  • فرودگاه بین‌المللی دشت ناز ساری به عنوان یک فرودگاه بین‌المللی (مثلا بین المللی)شناخته می‌شود.(البته پرواز خارجی آن به نجف و بغداد!!! محدود است و جای بسی تاسف دارد که با وجود این همه مسافر برای استانبول یا دبی و .. هیچ پروازی از این قبیل از ساری وجود ندارد و مجبور هستیم علاوه بر خستگی راه هزینه اضافه تری هم بابت سفر پرداخت کنیم)
    ازفرودگاه دشت ناز در ۱۵ کیلومتری شهر ساری واقع شده و پروازهای داخلی آن به شهرهای مشهد، شیراز، کرمانشاه، اهواز، عسلویه، تهران، بندرعباس و کیش برقرار است.

 

  • در مسیر جاده فرح آباد به سمت دریا رستوران و کافه های بسیاری وجود دارد فقط سه مورد را ذکر میکنم:
  • رستوران شالی (اولین رستوران سلف سرویس استان مازندران)

آدرس: ایران - مازندران - ساری ساری، جاده دریا (فرح آباد)، مرکز خرید پردیس

  • رستوران ستاره نو

آدرس: ایران - مازندران - ساری کیلومتر ۷ جاده دریای ساری

 

  • امیر چاکلت

آدرس: ایران - مازندران - ساری بلوار خزرآباد، روبروی دانشکده کشاورزی، مرکز خرید پردیس

و همچنین :

  • رستوران اکبرجوجه

رستوران اکبرجوجه را به هیچ وجه ازدست ندهید کیفیت و قیمت عالیست :)

آدرس: مازندران – ساری – کمربندی غربی – جنب پمپ بنزین مفیدی

https://www.akbarjoojeh.com/

 

بوستان ولایت

 بزودی بوستان ولایت بعنوان بزرگترین پروژه  فرهنگی و تفریحی کشور نیز  در شهر ساری به بهره برداری میرسد در این پروژه چهار موزه ،یک موزه تخصصی برای اهل قلم و موزه مطبوعات ، احداث سینمای بزرگ جوان، خانه تخصصی کودک،نگارخانه تخصصی،خانه موسیقی  و ساختمانی مستقل برای خبرنگاران با همه امکانات و بزرگ ‌ترین آمفی تئاتر در حال ساخت است.

 

مرسی از همراهی همه ی شما عزیزان. شاد باشید

نویسنده : سیمین ابراهیمی کرمانی

تمامی مطالب عنوان شده در سفرنامه ها نظر و برداشت شخصی نویسنده است و وب‌ سایت لست سکند مسئولیتی در قبال صحت اطلاعات سفرنامه ها بر عهده نمی‌گیرد.