سفر زمینی به ارمنستان؛ مشکلات، فاصله‌ها و هزینه‌ها

4.2
از 44 رای
راهنمای کامل سفر زمینی به ارمنستان
21 تیر 1403 08:00
50

سفر زمینی به ارمنستان از سفرهای پرطرف‌دار بین ایرانیان است. حدود دو قرن است که سفر به ارمنستان، سفری خارجی محسوب می‌شود و به‌جز پیچ‌وخم‌های جاده، باید به فکر مسائل قانونی، فنی، فرهنگی، مالی و موارد دیگر باشید. در این مطلب از لست‌سکند جزئیات سفر زمینی ارمنستان را در اختیارتان قرار می‌دهیم تا برنامه‌ریزی بهتری برای سفر زمینی به ارمنستان انجام دهید.

مسیر زمینی ارمنستان چطور است؟

در سفرهای زمینی، مسیر روی نقشه بیانگر تمام جنبه‌های سفر شماست. اگر بخواهیم یک تصویر کلی را از مسیر زمینی ارمنستان برایتان ترسیم کنیم، می‌توانیم جاده‌های شمال ایران را مثال بزنیم؛ زیرا در جاده‌های ارمنستان، چشم‌اندازهای کوه و جنگل، بسیار خودنمایی می‌کنند. ضمن اینکه، در طول مسیر امکانات رفاهی بسیاری دیده می‌شود و می‌توانید یک شب را هم در هتل‌های بین‌راهی بگذرانید. در این راهنمای سفر زمینی به ارمنستان، شرح مسیرها را به دو بخش قبل و بعد از ورود به ارمنستان تقسیم کرده‌ایم تا برنامه‌ریزی بهتری برای سفرتان داشته باشید.

آخرین و به‌روزترین تورهای ارمنستان همراه با قیمت

car-road-with-ararat-mountain_225446-1274.jpg
چشم‌انداز کوه آرارات در راه زمینی ارمنستان

مرز ایران و ارمنستان کدام شهر است؟

برای شروع سفر ارمنستان زمینی و بازدید از جاهای دیدنی ارمنستان، باید از هرجای ایران که هستید، خودتان را به آذربایجان شرقی برسانید و بعد از گذر از تبریز و جلفا، به مرز نوردوز، مرز ایران و ارمنستان بروید. مرز ارمنستان با ایران حدود 50 کیلومتر است و خط آن توسط رود ارس تعیین شده است. مسیر زمینی ایران به ارمنستان هم از رود ارس عبور می‌کند.

ازآنجایی‌که مسافران، سفر زمینی به ارمنستان را از مبدأهای مختلف تجربه می‌کنند، فاصله بعضی از شهرهای کشورمان تا مرز ایران و ارمنستان عبارت است از مواردی که در ادامه آورده‌ایم. در نظر داشته باشید که این فاصله‌ها، مسیرهای جاده‌ای هستند که فاصله زمانی طی‌کردنشان را با اتومبیل شخصی تخمین زده‌ایم. اختلاف زمان و مسافت هم به‌دلیل انتخاب‌های مختلفی است که برای مسیر در پیش دارید.

  • فاصله تهران تا مرز نوردوز: برای پیمایش مسیر تهران تا نوردوز باید حدوداً بین 750 تا 950 کیلومتر را طی و تقریباً بین 9 تا 12 ساعت رانندگی کنید.

  • فاصله تبریز تا مرز نوردوز: تبریز تا مرز نوردوز حدود 130 کیلومتر فاصله دارد که طی کردنش تقریباً 2 ساعت و نیم طول می‌کشد.

  • فاصله اصفهان تا مرز نوردوز: فاصله نوردوز تا اصفهان بسته به مسیر انتخابی تقریباً میان 1050 تا 1200 کیلومتر است که می‌توانید آن را بین 13 تا 15 ساعت بپیمایید.

  • فاصله مشهد تا مرز نوردوز: فاصله این دو نقطه حدوداً بین 1700 تا 2200 کیلومتر است و پیمایش آن تقریباً 19 تا 25 ساعت طول می‌کشد.

  • فاصله رشت تا مرز نوردوز: اگر بخواهید از رشت تا مرز نوردوز بروید، باید حدود 550 تا 650 کیلومتر را بپیمایید و تقریباً 9 تا 10 ساعت در راه باشید.

تهران تا نوردوز.jpg
 مسیر تهران تا مرز ارمنستان

از تبریز تا ارمنستان چند ساعت راه است؟

سفر از تبریز به ارمنستان می‌تواند با توجه به مقصد و وسیله نقلیه انتخابی متفاوت باشد. برای مثال، فاصله تبریز تا ایروان، پایتخت ارمنستان، از مسیر جاده‌‎ای حدوداً بین 500 تا 600 کیلومتر است که پیمودن این فاصله با سواری، تقریباً 9 تا 10 ساعت زمان می‌برد. اگر مقصد شما دریاچه سوان است، مسافت تبریز تا دریاچه سوان ارمنستان، حدود 500 کیلومتر خواهد بود که پیمودنش به تقریباً 9 ساعت زمان نیاز دارد. سفر زمینی از تبریز به ارمنستان را باید جوری ببینید که حساب معطلی‌های مرز و ایستادن‌های بین راه را هم کرده باشید. درصورتی‌که سفر هوایی را به دیگر روش‌های سفر ترجیح می‌دهید، باید بدانید مدت‌زمان پرواز از تبریز تا ارمنستان حدود ۵۰ دقیقه تا 5 ساعت است.

بهترین رستوران‌های ایرانی ارمنستان

مسیر مرز ارمنستان تا ایروان

هرچند روستاهای بین مرز ایران تا ایروان بسیار دیدنی‌اند؛ اما اگر واقع‌بین باشیم، هیچ‌یک از آن‌ها مقصد اصلی نیستند و بسیاری از اوقات، مقصد اصلی سفر زمینی به ارمنستان، شهر ایروان است. به همین دلیل، تقاضای سفر با تور ایروان بسیار زیاد است. پس از اینکه از مرز ایران عبور می‌کنید، قسمتی از راه را در امتداد رود ارس طی خواهید کرد تا به جاده مغری برسید و با یک تغییر مسیر، به‌سمت شمال حرکت کنید. مسافت بین این دو نقطه، حدود 450 کیلومتر است و ممکن است حدود 8 ساعت طول بکشد. در سفر زمینی به ارمنستان، از شهرهای زیر عبور می‌کنید تا به ایروان برسید:

  • شهر مغری: شهر مغری از نزدیک‌ترین شهرهای ارمنستان به ایران است که توسط کوه‌ها احاطه شده و نام آن برگرفته از واژه ایرانی «مهر» است.

  • لهواز: خانه‌های لهواز و طبیعت سرسبز آن ارزش چند دقیقه استراحت و گشت‌وگذار در این شهر را دارد.

  • لرنادزور: لرنادزور حدود 50 کیلومتر از لهواز فاصله دارد و ازنظر طبیعت، مشابه لهواز است. جایی که در سفر ارمنستان زمینی، شانس دیدنش را بیشتر پیدا می‌کنید.

  • کاپان: این شهر مرکز استان سیونیک است و ازنظر بافت شهری، ساختمان‌های چندطبقه و مدرن‌تر دارد و چندین رستوران و هتل در آن آماده خدمت‌رسانی به گردشگران هستند.

  • آرپی: با پیمایش حدود 200 کیلومتر می‌توانید از کاپان به آرپی بروید. بعد از آرپی، باید حدود 120 کیلومتر دیگر هم بروید تا به ایروان برسید؛ این مسیر از شمال نخجوان می‌گذرد.

Screenshot 2023-05-30 160448.jpg
راه زمینی ارمنستان، پس از مرز ایران

بهترین وسیله نقلیه برای سفر زمینی ارمنستان

جدا از مسائل مالی، سلیقه‌ هم در انتخاب بهترین وسیله نقلیه برای سفر زمینی به ارمنستان مؤثر است. مثلاً سفر به ارمنستان با ماشین شخصی برای کسانی که در بین همراهانشان فقط یک نفر رانندگی می‌کند یا کسانی که حوصله رانندگی طولانی‌مدت را ندارند، قطعاً طاقت‌فرسا خواهد بود؛ مگر اینکه یکی‌دو شب در طول مسیر اقامت داشته باشند. در عوض، کسانی که می‌خواهند آزادی عمل داشته باشند و به‌راحتی به هر نقطه از مقصد دل‌خواهشان بروند، سفر با ماشین برایشان بهتر است. در ادامه، انواع روش‌های سفر زمینی به ارمنستان را بررسی می‌کنیم.

سفر زمینی به ارمنستان با اتوبوس

سؤال خیلی از افرادی که می‌خواهند زمینی به ارمنستان سفر کنند، این است که «از تهران تا ارمنستان با اتوبوس چند ساعته؟» اتوبوس‌های تهران به ارمنستان رفت‌وآمد مرتبی دارند و از پایانه‌های بیهقی و آزادی راهی شمال ایران می‌شوند. حتی در محله‌های ارامنه‌نشین تهران هم خرید این بلیط‌ها امکان‌پذیر است.

همچنین اگر مبدأ سفرتان تبریز باشد، می‌توانید بلیط اتوبوس ارمنستان را از آنجا بخرید. اتوبوس‌هایی که از تهران راه میفتند، معمولاً ساعت حرکتشان بین ساعت 9 صبح تا 11 صبح است و به‌دلیل تفاوت زمان معطلی در مرز، نمی‌توانیم زمان دقیق رسیدن آن‌ها به ایروان را مشخص کنیم. این را هم باید بگوییم که ساعت حرکت، ممکن است گاهی متفاوت از زمانی باشد که پیش‌تر اعلام کردیم.

  • فاصله زمانی تهران تا نورودوز: حدود 9 تا 12 ساعت

  • فاصله زمانی تبریز تا نوردوز: حدود 2 تا 3 ساعت

  • فاصله زمانی نوردوز تا ایروان: حدود 8 تا 12 ساعت

lastsecond.ir-road-trip-to-armenia-by-bus-from-tehran.jpg
فاصله تهران تا ایروان با اتوبوس

سفر زمینی به ارمنستان با قطار

تا چندی پیش، فاصله ایران تا ارمنستان را می‌توانستیم با خطوط ریلی و قطار طی کنیم؛ اما مدتی است هیچ قطاری، به‌طور کامل مسیر زمینی ایران تا ارمنستان را طی نمی‌کند. بنابراین اگر حتماً بخواهید سفر زمینی به ارمنستان با قطار را تجربه کنید، سفرتان ترکیبی خواهد بود؛ به این صورت که اول باید با قطار به آذربایجان شرقی بروید، سپس خودتان را با سواری یا اتوبوس به مرز برسانید و بقیه مسیر را هم با استفاده از خودرو و اتوبوس طی کنید. البته این درحالی است که از مبدأ مد نظرتان به آذربایجان شرقی مثل تبریز یا جلفا، مسیر ریلی وجود داشته باشد.

شهر جلفا، یکی از نزدیک‌ترین و معقول‌ترین مقاصد اولیه برای سفر زمینی به ارمنستان است؛ اما باید بدانید که حرکت مستقیم قطار از تهران و شهرهای دیگر به جلفا بسیار کم است و بهتر است از سایر شهرهای ایران، مثل تبریز، خودتان را به جلفا برسانید. پیشنهاد ما این است که به‌طور کلی گزینه سفر زمینی به ارمنستان با قطار را کنار بگذارید. در قسمت هزینه‌ها، جزئیات بیشتری را برایتان آورده‌ایم.

سفر زمینی به ارمنستان با ماشین شخصی

اگر سفر زمینی به ارمنستان با ماشین شخصی را انتخاب می‌کنید، باید پیگیر پلاک ترانزیت، گواهی‌نامه بین‌المللی و بیمه ماشین هم باشید که جزء‌به‌جزء هر یک از این مدارک را در مطلب جهانگردی با خودروی شخصی شرح داده‌ایم. مزایای سفر به ارمنستان با ماشین، به‌گونه‌ای است که طی کردن این مراحل اداری ارزشش را دارد؛ چراکه ازنظر زمانی، ماشین کمی سریع‌تر از اتوبوس به ارمنستان می‌رسد؛ ضمن اینکه دستتان برای برنامه‌ریزیهای داخل سفر بازتر خواهد بود.

1035334.jpg
سفر با ماشین به ارمنستان

هزینه سفر زمینی به ارمنستان

درمجموع و در مقایسه، ارمنستان ارزان‌تر از بیشتر مقاصد خارجی است و هزینه سفر زمینی به ارمنستان هم نسبت به سفر هوایی کمتر خواهد بود. علاوه‌بر این‌ها، ارمنستان از کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان است. ازاین‌رو شما هیچ پولی بابت پرداخت هزینه ویزای ارمنستان نمی‌پردازید؛ اما در طول سفر زمینی به ارمنستان، هزینه‌های ریزودرشتی سر راهتان سبز می‌شوند که بدون اطلاع از آن‌ها برنامه‌ریزی قبل از سفر بعید است.

یکی از راه‌ها برای مدیریت هزینه‌های سفر و اختصاص بخشی از بودجه سفر به تفریحات و بازدید از دیدنی‌های مقصد، استفاده از تور اقساطی است. همین‌طور دانستن اطلاعات دیگری مثل قیمت غذا هم می‌تواند در برنامه‌ریزی‌هایتان مؤثر باشد. در ادامه، می‌توانید برخی از قیمت‌ها و هزینه‌های سفر زمینی ارمنستان را ببینید.

  • خرید اینترنت: اگر با ماشین شخصی به ارمنستان سفر می‌کنید، حتماً چندهزار درام هم برای خرید سیم‌کارت کنار بگذارید؛ زیرا به احتمال زیاد، در طول مسیر به اینترنت و نرم‌افزارهای مسیریاب نیاز پیدا می‌کنید. قیمت سیم‌کارت با توجه به خدمات و شرکت ارائه‌دهنده سیم‌کارت، متفاوت است.

  • عوارض خروج از کشور: عوارض خروج از کشور برای سفر اول هر نفر، 520 هزار تومان است.

  • هزینه اقامت: می‌توانید برای اینکه هزینه‌هایتان را کمتر کنید، در اقامتگاه‌های کم‌ستاره یا حتی هاستل‌ها بمانید. قیمت یک شب اقامت با کمترین هزینه در ارمنستان، از حدود 1 میلیون و 600 هزار تومان شروع می‌شود. در شهرهای اطراف پایتخت و حومه، احتمالاً بتوانید قیمت‌های کمتری هم پیدا کنید.

قیمت غذا و مواد خوراکی در ارمنستان

640px-CNG_station_in_Armenia.jpg
جایگاه سوخت در ارمنستان

هزینه سفر به ارمنستان با اتوبوس

قیمت بلیط اتوبوس ایران به ارمنستان از 2 میلیون و 500 هزار تومان شروع می‌شود. باید به این نکته توجه کنید که هرچه فاصله‌تان از شهرهای ایران به مرز ارمنستان کمتر باشد، هزینه بلیط اتوبوستان هم کمتر می‌شود. این قیمت‌ها نسبت به قیمت بلیط هواپیما بسیار مناسب است و گزینه‌ای اقتصادی برای سفر به ارمنستان محسوب می‌شود. البته قیمت ذکرشده ممکن است با توجه به نوسانات ارزی و سایر عوامل، تغییر کنند.

  • قیمت بلیط اتوبوس تهران‌ به ایروان: قیمت بلیط اتوبوس تهران به ارمنستان از حدود 3 میلیون و 200 هزار تومان شروع می‌شود.

  • قیمت بلیط اتوبوس تبریز به ایروان: اگر از اتوبوس تبریز‌ به ایروان استفاده کنید، قیمت بلیطتان از حدود 2 میلیون و 500 هزار تومان شروع می‌شود.

scania-oghad-bus-gharepeyma.jpg
اتوبوس ایران به ایروان

هزینه سفر به ارمنستان با قطار

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، درحال‌حاضر هیچ قطار مستقیمی بین ایران و ارمنستان وجود ندارد. بااین‌حال، همچنان خیلی‌ها به‌دنبال هزینه سفر به ارمنستان با قطار هستند. نزدیک‌ترین تجربه‌ای که می‌توانید برای سفر به ارمنستان با قطار کسب کنید، این است که تا یکی از شهرهای نزدیک مرز ارمنستان با ایران را توسط قطار طی کنید و باقی مسیر را با سواری با اتوبوس بروید.

جلفا، یکی از شهرهای نزدیک مرز ایران و ارمنستان است که اگر بخواهید با قطار از تبریز به آن بروید، حدوداً 3 ساعت در مسیر خواهید بود و قیمت بلیط قطار تبریز به جلفا هم حدود 17 هزار تومان است؛ چراکه این قطار، یک قطار محلی محسوب می‌شود. این نکته را هم یادآوری می‌کنیم که تعداد مسیرهای ریلی به جلفا از شهرهای دیگر مثل تهران، خیلی زیاد نیست و کمتر اتفاق میفتد. همچنین، از جلفا به ارمنستان، قطاری وجود ندارد و نمی‌توانید قیمت بلیط قطار جلفا به ایروان را پیدا کنید. گفتنی است که از تبریز به ارمنستان هم قطار مستقیمی وجود ندارد، در نتیجه وقتتان را برای پیداکردن قیمت بلیط قطار تبریز به ارمنستان نگذارید.

lastsecond.ir-road-trip-to-armenia-train-to-jolfa-from-tabriz.jpg
نمونه قطاری که مسیر بین تبریز و جلفا را طی می‌کند

هزینه سفر به ارمنستان با ماشین شخصی

خیلی از گردشگران، با دلایل مختلف، تصمیم می‌گیرند که با اتومبیل شخصی خودشان به ارمنستان سفر کنند. قطعاٌ یکی از مهم‌ترین دلایل سفر ارمنستان زمینی، هم‌مرز بودن آن با ایران است. این سفر، برای کسانی که در آذربایجان و شهرهای شمال غربی کشور سکونت دارند، راحت‌تر هم هست. همان‌طور که می‌دانید، سفر زمینی به ارمنستان با ماشین شخصی، هزینه‌های مختلفی را هم به‌دنبال دارد که تعدادی از آن‌ها را در ادامه آورده‌ایم.

  • قیمت بیمه ماشین: ارمنستان از آن دسته از کشورهایی است که حتماً باید قبل از ورود، ماشینتان را بیمه کنید. در غیر این صورت، جریمه‌های چندهزار درامی شامل حالتان می‌شود. قیمت بیمه ماشین در ارمنستان با توجه به نوع بیمه و شرکت بیمه‌کننده، متفاوت خواهد بود.

  • کاپوتاژ: هزینه‌ کاپوتاژ خودرو سواری بسته به نوع آن، از حدود 400 هزار تومان شروع می‌شود.

  • عوارض بنزین: به‌طور مثال اگر باک بنزین شما 30 لیتر ظرفیت داشته باشد، عوارض یک باک بنزین برای شما 1 میلیون و 550 هزار تومان است؛چه باک شما پر باشد، چه خالی. این قیمت مربوط به سال 1403 است. اگر شما قیمت به‌روزتری دارید، با ما در نظرات به اشتراک بگذارید.

  • قیمت سوخت: قیمت هر لیتر بنزین در ارمنستان، به‌طور میانگین 532 درام است.

  • عوارض جاده‌ای: یکی دیگر از هزینه‌هایی که باید برایش بودجه در نظر بگیرید، عوارض جاده‌ای است. پیشنهاد می‌کنیم جاده‌هایی را که می‌خواهید از آن‌ها عبور کنید، برای خودتان مشخص کنید و عوارضشان را با توجه به نوع خودرو خود پیدا کنید. نرم‌افزارهایی برای این کار وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها کمک بگیرید.

lastsecond.ir-road-trip-to-armenia-travel-by-camper.jpg
سفر به ارمنستان با کمپر و خودروی شخصی

مشکلات سفر زمینی به ارمنستان

تا اینجا، جزئیات سفر زمینی به ارمنستان و شرایطش روشن شد؛ اما نباید فراموش کنیم که این سفر، یک ماجراجویی به‌تمام‌معناست و نکات ریزی دارد که ممکن است از دایره توجه ما خارج باشند و ما را در سفر غافل‌گیر کنند یا حتی به معایب سفر زمینی به ارمنستان تبدیل شوند. همچنین باید به خاطر داشته باشیم که قرار نیست همه این سفر، در جاده خلاصه شود و بهتر است با خواندن راهنمای سفر به ایروان درباره جنبه‌های مختلف سفرتان اطلاعات بیشتری به دست آورید.

اینکه می‌توانید از چه جاذبه‌هایی دیدن کنید، بهترین زمان سفر به این کشور را متوجه شوید و خیلی اطلاعات دیگر، همگی مواردی هستند که می‌توانید در راهنمای سفر به این شهر و کشور مطالعه کنید. برای مثال، خیلی‌ها تور کریسمس ارمنستان را برای سفرشان به این کشور انتخاب می‌کنند. از این موارد که بگذریم، تعدادی از مهم‌ترین نکاتی را که باید درباره سفر زمینی به ارمنستان بدانید، در ادامه آورده‌ایم تا بتوانید در مقابل معایب سفر به ارمنستان آمادگی بهتری داشته باشید.

  • جاده‌های ارمنستان، پیچ‌وخم‌‌ها و چاله‌های زیادی دارند که معایب سفر زمینی به ارمنستان را بیشتر می‌کنند. بهتر است رانندگی را دست کسانی بسپارید که تجربه کافی در این زمینه دارند.

  • جاده‌های دوطرفه ارمنستان پر از ماشین‌های سنگین هستند و سرعت پایین آن‌ها ممکن است شما را وادار به سبقت‌گرفتن کنند؛ اما فراموش نکنید که در برخی از قسمت‌های خطرناک جاده، گاردریل کشیده نشده و بهتر است به‌طور کلی از سرعت زیاد بپرهیزید.

  • مه و برف، پدیده‌های رایج در کشورهای همسایه شمالی ایران هستند؛ بنابراین اگر در فصل سرما و بهار به ارمنستان می‌روید، زنجیرچرخ را فراموش نکنید و حتماً پیش از سفر، چراغ‌ها و مه‌شکن‌هایتان را بررسی و از سالم‌بودنشان اطمینان خاطر پیدا کنید.

  • گرچه در ایروان مکانیکی‌های زیادی آماده خدمت‌رسانی هستند و ایران‌خودرو هم در این شهر شعبه دارد؛ اما سعی کنید ریزترین مشکلات خودرو را قبل از شروع سفر برطرف کنید تا در مسیرهای زمینی ارمنستان دچار مشکل نشوید و نیازی به پرداخت هزینه‌های سنگین نداشته باشید.

  • قوانین رانندگی در شهر ایروان بسیار سخت‌گیرانه است و شاید یکی از معایب سفرهای زمینی به ارمنستان، همین باشد؛ بنابراین هنگام رانندگی در این شهر حواستان به مقررات راهنمایی و رانندگی باشد.

  • سعی کنید زمان‌بندی سفرتان را طوری بچینید که استراحتی در تبریز داشته باشید و خروج از مرز را به ساعات اولیه روشنایی روز موکول کنید؛ چراکه تاریکی جاده هنگام سفر با تور خارجی به ارمنستان، خطرآفرین است.

l-0x0wh-786x458z-1.jpg
مه‌گرفتگی جاده‌های ارمنستان

مدارک لازم برای سفر زمینی به ارمنستان

برای اینکه بتوانید سفر زمینی به ارمنستان را بدون هیچ مشکلی انجام دهید، باید همه مدارک خود را آماده کنید و چیزی را از قلم نندازید. ازآنجایی‌که سفر به ارمنستان، نیاز به ویزا ندارد، شما خودبه‌خود چند مرحله جلو هستید. در ادامه، مدارک لازم برای سفر زمینی به ارمنستان را آورده‌ایم. تعدادی از این مدارک، فقط برای کسانی که لازم است که می‌خواهند با خودروی شخصی‌شان به این کشور سفر کنند.

  • پاسپورت با حداقل اعتبار 7 ماه

  • شناسنامه

  • کارت ملی

  • فیش پرداخت عوارض خروج از کشور

  • برگ کاپوتاژ خودرو (مخصوص کسانی که با خودرو شخصی خود سفر می‌کنند)

  • کارت بین‌المللی مالکیت خودرو (مخصوص کسانی که با خودرو شخصی خود سفر می‌کنند)

  • مدارک بیمه خودرو (مخصوص کسانی که با خودرو شخصی خود سفر می‌کنند)

  • گواهینامه بین‌المللی (مخصوص کسانی که با خودرو شخصی خود سفر می‌کنند)

سفر زمینی ارمنستان با تور لست‌سکند

هرچند سفر زمینی به ارمنستان با ماشین، مزایایی دارد؛ اما با خرید تور، دغدغه رفت‌وآمد و رزرو هتل به صفر می‌رسد. در صفحه تور ارمنستان در وبگاه لست‌سکند، می‌توانید خدمات و قیمت تورهای مختلف را مقایسه کنید و بعد از آن، فقط با چند کلیک، تور مد نظرتان را بخرید. خوب است اشاره کنیم که در این صفحه، تور هوایی هم برای سفر به کشور ارمنستان وجود دارد.

سخن آخر

در این مطلب با صفر تا صد سفر زمینی به ارمنستان آشنا شدید. خوشبختانه هر سال افراد زیادی چنین سفرهایی را تجربه می‌کنند و تجربه‌هایشان برای سفراولی‌ها کارآمد خواهد بود؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنیم با مطالعه سفرنامه‌ها و پرس‌وجو از افراد خبره، باز هم درباره زیروبم‌های سفرتان اطلاعات به دست آورید. اگر تجربه سفر زمینی به ارمنستان را دارید، چه نکاتی را برای سفر زمینی به ارمنستان پیشنهاد می‌کنید؟

میثم زهره‌وند
میثم زهره‌وند

اشتباه نکنید! تولید محتوا و نویسندگی کار من نیست؛ بلکه تفریحم محسوب می‌شود. چندسالی سرگرم ترجمه و نویسندگی بودم، تا اینکه این مهارت‌ها را به دنیای دلچسب سفر کشاندم و کارم را تبدیل به تفریحی کردم که هیچ وقت برایم خسته کننده نمی‌شود. جدا از سفر، هر چیزی که رنگ‌وبوی تولید و خلاقیت داشته باشد، روحم را تازه می‌کند.