کلوچه، شکلات، سیب زمینی و به طور کلی اسنک های بلژیک بسیار معروفند. اما در این کشور چیزی بسیار فراتر از اسنک وجود دارد. در ادامه ده غذای سنتی بلژیک را به شما معرفی می کنیم:
10. Carbonnades Flamandes (Stoverij)
در نگاه اول ممکن است این غذا با غذای فرانسوی boeuf bourguignon اشتباه شود. اما بلژیکی ها سسی برای آن درست می کنند که مزه خاکی تری به آن می دهد. این غذا معمولا با سیب زمینی سرخ کرده سرو می شود.
9. Waterzooi
این غذا یک سوپ ماهی خامه ای با تخم مرغ و کره است. ریشه این غذا از شهر خنت شروع شده که در آنجا امپراتوری روم کارل پنجم این غذا را غذای مورد علاقه خود خوانده است. امروز این غذا بیشتر با مرغ درست می شود نه ماهی، اما در هر دو حالت سوپ مانند است.
8. Sirop de Liège (Luikse Siroop)
این غذا یک مربای قهوهای شیرین و غلیظ از ترکیب خرما، سیب و گلابی است. این مربا حتی از نوتلا هم پیشی گرفته است. برای صبحانه می توانید آن را با باگت و برای ناهار می توانید آن را با پنیر ترکیب کنید.
7. Moules-frites
تابستان در بلژیک فصل صدف است. صدف های دریای شمال که از صدف های فرانسوی گوشتی تر و بزرگتر هستند در سبزیجات و سس مخصوص پخته می شوند. این صدف ها با سیب زمینی سرو می شوند و غذای غیر رسمی و ملی بلژیک هستند. اگر می خواهید مانند محلی ها این غذا را بخورید از یک صدف خالی به عنوان قاشق استفاده کنید.
6. Paling in 't groen
این غذا به معنی "مارماهی در سس سبز" می باشد و خوشبختانه مزه آن خیلی بهتر از نام آن است. تکه های گوشت سفید مارماهی که مزه ای مانند گوشت مرغ دارد در سس غلیظ جعفری و ترشک خوابانده می شود، در نتیجه رنگ سبز روشنی دارد.
5. Tomates aux Crevettes Grises
میگوهای کوچک خاکستری که به خاویار دریای شمال نیز معروفند در این پیش غذای معروف با مایونزمخلوط می شوند و برای درون سیب زمینی سرد استفاده می شوند.
4. Speculoos
این بیسکوییت ملی بلژیک است. شما می توانید این بیسکوییت ها را با بستنی نیز سفارش دهید. این بیسکوییت در اصل برای جشن سنت نیکلاس (6 دسامبر) پخته می شد اما الان در همه جای بلژیک یافت می شود.
3. Stoemp
مخلوطی از پوره سیب زمینی و سبزیجات مثل کلم بروکسل، هویج، پیاز و کلم کالی است. معمولا در کنار سوسیس یا گوشت سرو می شود.
2. Tarte au Riz
ظاهر آن شبیه به quiche (شیرینی فرانسوی) است اما مزه آن بسیار شیرین تر است. این شیرینی در اصل از شهر ورویه نزدیک لیژ است و در واقع یک کیک میوه ای که درون آن با فرنی پر شده و با تخم مرغ براق شده است.
1. Boulet au Sauce Lapin
این غذا به معنی "کوفته در سس خرگوش" است البته هیچ خرگوشی در این غذا استفاده نمی شود! کوفته ها از گوشت خوک یا گوساله هستند و با سس ترش و شیرینی از پیاز، سرکه و شکر قهوه ای مخلوط هستند. این غذا با سیب زمینی، سبزیجات و حتی کمپوت میوه سرو می شود.
منبع: cntraveler